Med mobil i hand:)

söndag 18 augusti 2013

Fotoluffarn

Mitt första inlägg på nya bloggen:) Jag tycker att det var dax att skaffa en blogg som handlar mest om foto, givetvis annat oxå men fokus ligger på Kodak Ögonblick på mina fotoäventyr. Därav namnet, som är en översättning av Kodak moment:)

Varför kallar jag mig för fotoluffarn?
Jo det är ju så att när jag är ute och fotar så blir det ofta så att jag går väldigt mycket...fel:) Så det blir omvägar till vad jag tänkt fota. Samma när man kör med gps så blir det att man får se mycket på vägen som jag fotar. Alltså som en luffare. Så hösten som är på ingång kommer jag här att skriva om sommarens äventyr. Givetvis ska jag oxå försöka fixa en verkligt bra hemsida men det kommer info om det:)

Som ett exempel på fotolufferi ska jag berätta om dagen vid Hunneberg, bilderna på själva naturen kommer senare men bilder kommer ni att få men mest på vädret.
I alla fall, denna dag hade jag inga planer så åkte mot trollhättan och via ett samtal från bror tipsade han om Halle och Hunneberg, har ju som barn varit där men nu åkte jag dit och efter att ha läst om ett öde torp så styrde jag mig mot skogen och torpet. Jag gick och gick som en luffare på småvägar som blev stigar och vips låg det där. Skylten som berättade om ett gammalt torp som legat där. Sur vände jag tillbaka och tog en annan väg, där fick jag en fästing på mig och jag förbannade hunneberg för deras ödetorpslylt.

Hittade tillslut min bil efter långpromme. Bestämde mig ändå för att ta mig till Halleberg innan jag skulle käka. På hunneberg står en träälg och när det visade sig att man kunde gå till den gick jag in i skogen igen, här var stigarna bättre men det fanns ingen info om hur långt det var men tänkte att så långt kan det väl inte vara.
Jo det kunde det och när stigen började bli igenväxt och en ny fästing klängde på mig vände jag i ogjort ärende. Åkte för att käka men ringde min bror och sa att det var det sämsta ställe han rekommenderat. HAn tipsade om just de ställen jag glömt, så åkte tillbaka och fann ställen jag inte sett sen jag var barn.

På hunneberg fanns en utsiktsplats, där man skulle kunna se mot Läckö slott, mina vänner bodde på en camping runt Läckö så tänkte skoja med dem lite och fota från utsiktsplatsen och messa dem men något annat hände.
Vid utsiktsplatsen så jag rakt in i ett mörker, eller ja inte svart utan mer grått. Regnet kom först i små mängder men ganska omgående blev det spöregn. Hamnade rakt under ett oväder. Blixtarna började lysa upp kvällen och eftersom mullret kom samtidigt så förstår ni hur nära jag var.
Ni som inte känner mig vet heller inte att jag i många är velat fota blixten. Så trotts att jag stod på en höjd så kände jag att jag måste fota. Letade inställningar men kände att jag måste ju fota i fall det drar över så satte inställningen på 12bilder i sekunden.

Jag lyckades redan fånga första blixten som kom därefter och det är den som jag har som bakgrund. Fick några till som liknade den första men plötsligt kom en jättefin blixt men den missade jag, dock mullret var öronbedövande och ville liksom inte sluta utan ökade i ljudvolym. Kände att jag nog borde dra mig mot lägre höjder. När jag gick mot bilen lystes allt upp och ett dån värre än jag någonsin hört brann av bakom mig och marken bara skakade av mullret, då kände jag att "Hmm jag springer mot bilen":)

Jag åkte ner till lägre höjder, åskan dånade men satt nu i bilen så var torr och säker:) Regnet av tog och jag kunde fota i det fria. Men åskan slutade inte och den höll på hela vägen hem och hela natten men i Mölndal blixtrade det bara inget muller, lite som Mordor!;)

Well fångade några blixtar och de kommer här:)

Detta möttes jag av när jag skulle kika på Läckö på avstånd:)

Mitt livs första "blixt"foto:)

Mitt andra

Stå nu på ny plats


Blixtar har verkligen en konstig form


Lägg till bildtext


Min bästa bild:)


Fick en hjärtlig hälsning

Mat fick handlas på Max för här var det stängt!
Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar